S 22. évad

warning: Creating default object from empty value in /var/www/vhosts/simpsons.hu/httpdocs/portal/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Emmy Awards: Futurama-Simpson család 2:0

Az idei, 63. Emmy-díjátadón a Simpson család sajnos nem lett díjazott, noha 3 kategóriában nevezték a sorozatot (alább látható a lista). Az idei átadón visszatérő testvérsorozat, a Futurama azonban jóval sikeresebb volt: mindkét jelölésére megkapta a díjat. Maga az Emmy-díjátadó egyébként csak 18.-án lesz, viszont a Creative Arts kategória díjait már korábban átadták.

A legjobb animált műsor kategóriában a "The Late Philip J. Fry" c. Futurama-epizód lett a nyert, többek között az "Angry Dad - The Movie" c. Simpson család-rész előtt (ez várható volt, valószínűleg rossz epizódot választottak jelölésre), a "Lrrreconcilable Ndndifferences"-ben nyújtott alakításáért pedig Maurice LaMarche kapta a díjat (Lrrr és Orson Welles hangját is ő adta), Dan Castellanetát is megelőzve (őt a Donnie Fasopval jelölték). A legjobb aláfestőzene kategóriájában sem sikerült idén nyernie a Simpson családnak, az American Mastersé lett a szobor.

Ezzel a Futurama megszerezte negyedik és ötödik Emmy-díját is, a Simpson család pedig sajnos nem tudott többet hozzáadni az eddigi 27-hez.

A 22. évad összegzése

Simpson család

Már csak alig több, mint egy hónap van a Simpson család 23. évadának premierjéig, azonban szokatlan módon az első részről még szinte semmi nem szivárgott ki (azon kívül, hogy Szeptember 25.-én vetítik, és Kiefer Sutherland vendégszerepel majd benne), sőt, úgy összességében is jóval kevesebb hivatalos bejeneltés történt, mint azt a korábbi években megszokhattuk. Valószínűleg a titkolózásban szerepet játszik a nyári szavazás okozta feszült érdeklődés növelése is, és nem feltétlenül baj, hogy nem lövik el az összes puskaport már hónapokkal előre (mint az sajnos már többször megtörtént).

Az új szezon előtt azonban érdemes kicsit visszatekinteni az előzőre: az ugyanis sok érekességgel, tanulsággal szolgálhat, és hasznos lehet így egy év távlatából feleleveníteni, esetleg újraértékelni dolgokat.

Alább egy terjedelmes értékelés, összegzés, kritika olvasható a 22. évadról, majd annak nézettségi mutatóit is elemezzük.

2222 - The Ned-Liest Catch értékelés

Sajnos az utolsó rész nézettsége is igen alacsony volt, mindössze 5,25 millióan követték élőben, ami az ötödik legrosszabb eddig. A 2,5/7%-os célcsoport-arány ugyan nem ennyire kirívóan, de szintén átlag alatti. Ezek az eredmények az idősáv és az este FOX-os műsorai között is a második legjobbak voltak (a Billboard-díjátadó és a Family Guy mögött).

Alább az A.V. Club és az oldal szerkesztőinek véleménye olvasható.

2221 - 500 Keys értékelés

Az 500 Keys ugyan észrevehetően növekedett az össznézőszám tekintetében, a 6 millió néző még mindig nagyon alacsonynak számít. A 2,5/7%-os arány a célcsoportban viszont visszaesésnek számít, a Survivor évadzárója minden tekintetben jóval felülmúlta az epizódot. Az este folyamán ismét csak a Family Guy tudott valamivel jobb mutatókat elérni (noha a Survivorel szemben az is alulmaradt), a többi FOX-os műsor még csak meg sem közelítette a vetélytársakat.

Alább az A.V. Club és az oldal szerkesztőinek véleménye olvasható.

2222 - The Ned-Liest Catch

Hétfőn elérkezünk az évadzáróhoz, ami egy interaktív nézői kezdeményezést is elindít, ami két szereplő életét megváltoztatja.

Alább további három promokép és a FOX-os előzetes olvasható.

2220 - Homer Scissorhands értékelés

5,48 millió nézővel ismét nagyon alacsony a nézetség, de az első ötben még így sincs benne. Műsorsávjában ezzel most csak a negyedik helyre lett jó, viszont a Nielsen-rating 2,5/8% volt, amivel megelőzte mindhárom konkurens csatornát. A többi FOX-os műsor közül csak a Family Guy tudott valamivel jobb mutatókat elérni.

Alább az A.V. Club és az oldal szerkesztőinek véleménye olvasható.

2221 - 500 Keys

Az évad utolsó előtti része következik jövő héten, a történet ismét érdekesnek hangzik. Az alábbiakban a FOX-os promo következik.

2219 - The Real Housewives of Fat Tony értékelés

A negatív rekord után sikerült kicsit jobban teljesíteni, a 6,11 millió néző az évnek ezen szakaszában manapság  talán még jónak is számít. A Nielsen-rating a célcsoportban 2,9/8% volt ami az idősáv legjobbja (noha össznézőszámban csak a harmadik helyet sikerült megszerezni). A FOX többi sorozata az este során ismétlésekkel jelentkezett, így nem meglepő, hogy azok jóval alacsonyabb nézőszámmal rendelkeznek. A vetítés átmenetileg megszakadt, amikor Barack Obama bejelentette Osama bin Laden megtalálását.

Alább az A.V. Club és az oldal szerkesztőinek véleménye olvasható.

2220 - Homer Scissorhands

Nincs megállás, hétfőn új rész, és megint valami újdonságnak ígérkezik.

Alább a FOX-os előzetes olvasható.

2219 - The Real Housewives of Fat Tony

Hétfőn jön a következő epizódo, megint valami újat láthatunk talán.

Alább a FOX által kiadott előzetes.

Tartalom átvétel